Fagylalt

De ez csak fagyi – gondolhatod!

Számunka viszont a fagyi készítés egyszerre tisztelgés az alapanyagok és a fogyasztók előtt. Folyamatos innováció és játék az ízekkel.

Csak természetesen!

Fagylaltok kizárólag természetes alapanyagokból

Miben is más a Damniczki fagyi?

Amikor Damniczki Balázs eldöntötte, hogy kizárólag természetes alapanyagokat fog használni, még nem gondolta, hogy az új receptek kidolgozásához latba kell vetnie minden  élelmiszermérnöki tudását is. A sok kísérletezés hamarosan egyértelművé tette számára, hogy
csak úgy tudja a legmagasabb, ellenőrzött minőséget garantálni, ha a helyi termelők közül,
személyesen választja ki a beszállítóit.

Mivel az alapanyagok nagy részét így nyers formában kapjuk, kialakítottuk saját  zöldség-gyümölcs feldolgozónkat, hogy egész évben a polcról elérhető legyen az összes szezonális
alapanyag, ha épp tökmagot vagy sütőtököt szeretnénk a vendégeinknek adni fagylalt desszert
formájában.

Több mint 140-féle fagyi recepttel dolgozunk

és folyamatosan újakat találunk ki! Emiatt kínálatunk is állandóan változik, akár egy napon belül
többször is.

Alapanyagok a szomszédból

Kiemelt figyelmet for dítunk arra, hogy az alapanyagok, amikkel dolgozunk, sokat tudjanak.
Ismerjük az útjukat a kezdetektől egészen a tölcséredig: a felhasznált gyümölcsöket, tejtermékeket ellenőrzött, helyi és környékbeli termelőktől szerezzük be. A tejtermékek például Pusztaszabolcsról, a gyümölcsök egy része Agárdról, a Vörösboros málnához használt bor Szekszárdról, a Gyömbéres malátához a maláta Zámolyról származik. A különlegesebb fűszerek, a kakaók vagy a közönségkedvenc pisztácia pedig jól bejáratott, mindig magas minőséget nyújtó külföldi beszállítóinktól érkeznek.

Gyerekkorod kedvenc ízei elevenednek meg normál fagyi kínálatunkban. A régi klasszikusokat
tradícionális receptekre alapozva, prémium alapanyagokból készítjük.
Extravagáns ízek, hazai és nemzetközi díjakat nyert fagyi-kreációk különleges alapanyagokból.
Ha szeretnéd megismerni a Damniczki Cukrász Manufaktúra igazi szellemiségét, ezeket az íz-kompozíciókat semmiképp se hagyd ki!
Bogyós gyümölcs fagyik legalább 40% gyümölcstartalommal készülnek, nem tartalmaznak tejet, ezért laktóz és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.
A tejes fagyik friss termelői tejből és tojásból készülnek. Krémességüket a vaj, illetve a tejszín adja. Szintetikus állományjavító helyett mi szentjánoskenyérmag lisztet használunk.

Cukrászdánk egyik büszkesége a 2013 év fagylaltja a Vörösboros málna

További díjnyertes fagyijainkról, eredményeinkről itt olvashatsz bővebben